– Πέντε νέες προκηρύξεις που προβλέπουν σχεδόν 5.500 ατόμων σε όλο το Δημόσιο, βρίσκονται στα σκαριά.

Ο πρώτος διαγωνισμός σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ αφορά 140 θέσεις μόνιμου προσωπικού, με σύστημα μοριοδότησης, σε υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, επιμελητήρια και κρίσιμους φορείς του δημοσίου.

Στη νέα προκήρυξη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι όλων των κλάδων εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Ο δεύτερος διαγωνισμός που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ αφορά στην πλήρωση 5.194 μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο αποκλειστικά από Άτομα με Αναπηρία. Συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν αποκλειστικά και μόνο ΑμεΑ (και όχι συγγενείς τους) τα οποία θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Ο τρίτος διαγωνισμός θα αφορά περίπου 2.500 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου (απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Ο τέταρτος διαγωνισμός αφορά περίπου 1.100 μόνιμες προσλήψεις αποκλειστικά από απόφοιτους γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980). Οι 1.100 προσλήψεις αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα γίνουν με σύστημα μοριοδήτησης. Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΥΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Τέλος, ο πέμπτος διαγωνισμός προβλέπει την πλήρωση 162 θέσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.