Οι αναμένουν να ξεκινήσουν σύντομα το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Πέρα από την αναζήτηση του φοιτητικού σπιτιού -για εκείνους που πέρασαν σε ΑΕΙ μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους- οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να έχουν στο νου τους και την στη σχολή που πέρασαν.

Παλαιότερα, γονείς και φοιτητές πήγαιναν στην πόλη που εδρεύει το πανεπιστήμιο που πέτυχαν τα παιδιά τους για να κάνουν την εγγραφή τους. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει κάνει πιο εύκολη την ζωή όλων και δεν χρειάζεται η μετάβαση αυτή και η φυσική παρουσία για την εγγραφή.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Με την ηλεκτρονική εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση δικαιολογητικών και δεν απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία, συνήθως, οι επιτυχόντες στις σχολές ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές. Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν την Αίτηση Εγγραφής τους.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2024. Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

Στο υπάρχει ανακοίνωση που διευκρινίζει τον χρονικό ορίζοντα των εγγραφών στο σύστημα.

Η εγγραφή των επιτυχόντων από τις Πανελλήνιες 2024, καθώς και των επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από το τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.