– Ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι – Έρχονται ανακοινώσεις για το .

Πιο αναλυτικά στη νέα επιταγή ακρίβειας θα ενταχθούν ως δικαιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους που θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του .

Από εκεί και πέρα οι δικαιούχοι στη νέα επιταγή ακρίβειας ενδεχομένως ξεπεράσουν το 1 εκατ. Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι πρόκειται για «κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» και για «δίκαιη απόφαση».

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Στη νέα επιταγή ακρίβειας θα ενταχθούν ως δικαιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους που θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς, και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του επιδόματος παιδιού.
Μάλιστα οι δικαιούχοι στη νέα επιταγή ακρίβειας ενδεχομένως ξεπεράσουν το 1 εκατ. Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι πρόκειται για «κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» και για «δίκαιη απόφαση» καθώς τα διυλιστήρια έβγαλαν πράγματι πολύ υψηλά κέρδη και το 2023 ως αποτέλεσμα αλλαγών που έγιναν στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα έσοδα θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν και για την στήριξη των πιο ευάλωτων ειδικά συνταξιούχων οι οποίοι στο τέλος του έτους θα πρέπει να λάβουν μία βοήθεια, ειδικά για εκείνους ειδικά που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς αίτηση και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το έκτακτο επίδομα πρόκειται να δοθεί τα Χριστούγεννα.

H κυβέρνηση προσανατολίζεται να επισπεύσει την πληρωμή των δικαιούχων για το έκτακτο επίδομα το οποίο θα δοθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Το ποσό που θα διατεθεί θα προέλθει από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Πέρα από το δεδομένο μέτρο του επιδόματος προσωπικής διαφοράς που θα είναι μόνιμο μέχρι να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους, δικαιούχοι αναμένεται να είναι και όσοι λαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και επίδομα παιδιού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς αίτηση και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η αύξηση του επιδόματος παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα. Εφόσον προκριθεί το εν λόγω σενάριο θα πρόκεται για διπλό μπόνους στους δικαιούχους. Από τη μία η αύξηση του επιδόματος και από την άλλη μία έκτακτη χριστουγεννιάτικη παροχή στους δικαιούχους τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα η αύξηση των μισθών οδήγησε αρκετούς γονείς να μην δικαιούνται φέτος το επίδομα παιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού.

Το επίδομα παιδιού ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ.