– Ασταθής θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές μπόρες και τις σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, την Παρασκευή 2 Αυγούστου η θερμοκρασία θα ανέβει τοπικά σε αρκετές περιοχές και θα κυμανθεί στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσεις τους 39 βαθμούς.

Το Σάββατο δεν θα έχουμε ανέμους καθώς φεύγουν για λίγο τα μελτέμια.

Την Κυριακή θα υπάρχει η πιο έντονη αστάθεια με νεφώσεις και τοπικές μπόρες. Επιπλέον θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια αλλά σε κεντρική και νότια Ελλάδα θα είναι στους 39-40 βαθμούς.

Τη Δευτέρα επιστρέφουν τα μελτέμια και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 37-38 βαθμούς.

Καύσωνας και ακραία ζέστη δεν θα υπάρχει αλλά 40αρια θα κάνουν την εμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο.

Η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται για την αστάθεια της με μελτέμια, νεφώσεις και τοπικές μπόρες, σε καθημερινή βάση τις θερμές ώρες.

Ο καιρός από την ΕΜΥ μέχρι τη Δευτέρα

Για την Παρασκευή 2/8

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διεθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο 3/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 4/8

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Για τη Δευτέρα 5/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ