«Χτυπήθηκα από σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού», έγραψε ο λίγες ώρες μετά την απόπειρα του • Η στιγμή της επίθεσης

Ραγδαίες και ανησυχητικές οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξί αυτί και στο πρόσωπό του. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν ακουστεί πυροβολισμοί και το πλήθος άρχισε να φωνάζει.
Η στιγμή της επίθεσης:

«Χτυπήθηκα από σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού», ανέφερε ο Ντ. Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικού του δημιουργήματος. «Είναι απίστευτο πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Ο υποψήφιος πρόεδρος έφυγε αμέσως από το σημείο της εκδήλωσης, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες

Ένας πολίτης που είχε πάει στη συγκέντρωση κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ. Ακόμα, μαθαίνουμε πως υπάρχουν και δύο βαριά τραυματισμένοι άνδρες, επίσης από το πλήθος.

Οι αρχές λένε ότι ο δράστης ήταν άνδρας και τον έχουν αναγνωρίσει, αλλά δεν είναι διατεθειμένες να δημοσιοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό για οποιαδήποτε πληροφορία και υλικό από κινητά τηλέφωνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και εθεάθη να κατεβαίνει τα σκαλιά του αεροσκάφους μετά την προσγείωση στο Νιούαρκ.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ