– Για δεύτερη χρονιά φέτος 25.000 συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην πρόκειται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024-2025, που διοργανώνει ο e-ΕΦΚΑ με επιδότηση της διαμονής μέσω επιταγής σε συμβεβλημένα καταλύματα (ενταγμένα στο Μητρώο Παροχών) ολόκληρης της χώρας για έξι έως 12 μήνες διανυκτερεύσεις και με δαπάνη 3.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του

Δικαιούχοι του προγράμματος που έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρει η Απογευματινή, είναι οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ πρώην ΟΑΕΕ. Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

Τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 5 έως 18 ετών, με καταληκτική ημερομηνία για τη συμπλήρωση του πέμπτου έτους την 1/1/2024
Τα τέκνα των δικαιούχων άνω των 18 ετών, που είτε είναι έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα είτε άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω χωρίς απαιτήσεις ημερών εργασίας
Οι σύζυγοι των δικαιούχων, εφόσον είναι έμμεσα ασφαλισμένοι
Οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελούμενων στις παραπάνω κατηγορίες, για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και μόνο στην περίπτωση που απαιτείται συνοδεία, η οποία πρέπει να βεβαιώνεται από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει διάρκεια 12 μηνών. Η διάρκεια διαμονής για τους δικαιούχους ωφελούμενους καθορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις κατά το διάστημα αυτό για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εκτός από εξαιρέσεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ