Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Στέφανου Παραστατίδη για τους 10.000 νέους :

Ο κ. Πιερρακάκης ως νέος μάγος Λαμάρ: 10.000 νέους προπαγανδίζει- λιγότερους εκπαιδευτικούς εμφανίζει στα

Το ΠΑΣΟΚ, εξ ’αρχής και χωρίς κανένα δισταγμό αναγνώρισε ως θετική εξέλιξη την κυβερνητική απόφαση για 10.000 μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπερψήφισε στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση.

Επειδή η παρουσία περισσότερων μονίμων εκπαιδευτικών στις οργανικές τους θέσεις και η βελτίωση της αναλογίας μονίμων και αναπληρωτών, θα συμβάλλει αναμφίβολα στη βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Είπαμε επίσης εξ ’αρχής, ότι αυτό δεν αρκεί, γιατί πέραν της αύξησης των διορισμών μονίμων παραμένει η ανάγκη για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επομένως πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών -μονίμων και αναπληρωτών- που θα απασχοληθούν την επόμενη χρονιά και με βάση το δεδομένο ότι τα κενά δεν μειώνονται, θα είναι τουλάχιστον ίδιος με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν στη σχολική χρονιά 2023 2024.

Γιατί η αύξηση των μόνιμων διορισμών, αν συνοδευτεί από τεχνητή μείωση των κενών και άρα σε μείωση του αριθμού των αναπληρωτών μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αύξηση μονίμων, θα οδηγήσει σε λιγότερο διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για την επόμενη σχολική χρονιά.

Θέσαμε λοιπόν χθες στη Βουλή συγκεκριμένο ερώτημα στον υπουργό Παιδείας, αν το σχολικό έτος 2024- 2025 στις αίθουσες διδασκαλίας θα βρίσκονται περισσότεροι ή λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά;

Ο κ. Πιερρακάκης απέφυγε να απαντήσει-χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «κλαδικό λαϊκισμό» το αίτημα μας- και να δεσμευθεί ότι οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν του χρόνου τουλάχιστον όσους δασκάλους και καθηγητές είχαν και πέρυσι.

Όμως αυτό που είναι ο ορισμός της πολιτικής δημαγωγίας είναι να εξαγγέλλεις και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού “10.000 νέους διορισμούς” και ως νέος μάγος Μάικ Λαμάρ να εμφανίσεις σε λίγους μήνες στα σχολεία λιγότερους εκπαιδευτικούς από πέρυσι.

Ας το καταλάβουν επιτέλους. Με επικοινωνιακά τρικ, πολιτικάντικες ταχυδακτυλουργίες και αριθμητικές αλχημείες ούτε τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης λύνονται ούτε η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πολίτες εξαπατώνται.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ