Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 με την αγορά να στοχεύει σε τζίρο πάνω από 7 δισ. ευρώ για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Στις φετινές θερινές τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 από τις 11.00 έως τις 20.00.

Ωστόσο σε ανακοίνωση προς τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) προτείνει την προαιρετική λειτουργία της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου από τις 11.00 έως τις 15.30, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τις 11.00 έως τις 18.00.

Τι να προσέξετε στις θερινές εκπτώσεις

Πάντως, όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να μη βρεθούν θύματα παραπλάνησης από επιτήδειους εμπόρους.

Για τον λόγο αυτόν και εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Επίσης στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.

Την ίδια ώρα, η έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Ιούνιο έδειξε ότι ενισχύθηκε η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.) με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -38,2 (από -44,2) μονάδες. Το 46% (από 51% τον Μάιο) των καταναλωτών προέβλεψε ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ το 4% αναμένει το αντίθετο. Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» διαμορφώθηκε στο 61% (από 66%), ενώ στο 11% από 8% ενισχύθηκε το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ