O ΠΑΣΑΔ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τους νέους που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα:

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του συλλόγου έχουμε ταχθεί υπέρ των μόνιμων για όλους, ανεξαρτήτως βαθμίδας και ειδικότητας. Στη βάση αυτή, χαιρετίζουμε και επικροτούμε την ίδρυση οργανικών θέσεων στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας.

Επιπροσθέτως, πάγια θέση του συλλόγου αποτελεί η ισόποση κάλυψη όλων των κλάδων, αν το σύνολο των διορισμών δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται διάφορα σενάρια για τον αριθμό των , καθώς και για την κατανομή που θα ακολουθήσει. Έχουμε, δηλώσει, πως δεν θα μπούμε στο παιχνίδι των εντυπώσεων και των διαρροών, κατανοώντας και σεβόμενοι την αγωνία όλων. Η δικιά μας εκτίμηση είναι ότι ο συνολικός αριθμός των διορισμών θα είναι πενταψήφιος, ή έστω κάτι πολύ κοντά σε αυτό, γεγονός που φαίνεται να δικαιώνει αγώνες χρόνων, όλων των συλλόγων αναπληρωτών.

Αν τελικά αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να γίνει πλήρης κάλυψη όλων των οργανικών κενών, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην πρόσφατη εγκύκλιο μετατάξεων. Ο κλάδος μας έχει 2230 επίσημα καταγεγραμμένα οργανικά κενά. Οποιοσδήποτε αριθμός κάτω από 2000 συνιστά πρόκληση, καθώς δεν γίνεται για ακόμη μια φορά η Πρωτοβάθμια να ριχτεί (στο σύνολό της), καθώς απορροφά κονδύλια ΕΣΠΑ, σε αντίθεση με τη Δευτεροβάθμια που περιλαμβάνεται ούτως ή άλλως στον κρατικό προϋπολογισμό. Εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων για την τήρηση της ισονομίας.

ΠΑΣΑΔ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ