: Μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν διορία οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση του. Σημειώνεται ότι αφορά όσους ήταν φοιτητές κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, δηλαδή το έτος 2023-2024.

Στην πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, ενώ θα πρέπει να πληρούν μία σειρά από οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και ακαδημαϊκά κριτήρια για να λάβουν το επίδομα. Ειδικότερα, ο έλεγχος στην πλατφόρμα μετά την υποβολή της αίτησης αφορά το οικογενειακό εισόδημα (το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ), το να μην είναι ο φοιτητής κάτοχος άλλου πτυχίου, το να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους -εκτός αν είναι πρωτοετής, επομένως δεν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία-, ενώ μοριοδοτείται και οποιοδήποτε κοινωνικό κριτήριο (σ.σ.: όπως για παράδειγμα αν είναι ορφανός).

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» η διορία για το στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές των ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ), αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, μέχρι τις 5 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι σε αυτή την περίπτωση το επίδομα θα δοθεί σε όσους ήταν σπουδαστές το έτος 2022-2023 και ο έλεγχος θα διενεργηθεί βάσει των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2022.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα υπολογίζεται ότι θα δοθεί σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές των ΣΑΕΚ. Προβλέπει τη χορήγηση 1.500 ευρώ σε κάθε φοιτητή ή σπουδαστή, ενώ σε όσους συγκατοικούν το επίδομα αυξάνεται στις 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία της, τον περασμένο Μάρτιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αύξησε κατά 500 ευρώ το επίδομα για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν σε επαρχιακά Ιδρύματα. Βάσει αυτού, τα παραπάνω ποσά αυξάνονται στις 2.000 ευρώ σε όποιον φοιτητή σπουδάζει σε περιφερειακό Ιδρυμα και στις 2.500 ευρώ σε φοιτητές που επιθυμούν να συγκατοικήσουν και είναι εγγεγραμμένοι και οι δύο σε Ιδρυμα εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ