Δύσκολη η σημερινή ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων, με την Αττική να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό στο επίπεδο 5 και άλλες 4 περιοχές στα κεντρικά και νότια σε πορτοκάλι και επίπεδο 4.

Στην Αργολίδα οι φλόγες πέρασαν μέσα από χωριό, ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Από το πρωί ξεσπούν συνεχώς πυρκαγιές με πιο σοβαρή στη Σαρωνίδα, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Σουνίου.

Για τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ο οποίος ανέφερε πως μόνο τις τελευταίες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές, εστάλησαν 11 μηνύματα του 112, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν με ταχύτητες έως και 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστική οριοθετήθηκε άμεσα η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας.

Συγκεκριμένα περί τις 14:00 της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Σούνιο, καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Λίγο αργότερα «ήχησε» το 112 για την πυρκαγιά ενώ έκλεισε η Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη επίσης, σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την στιγμή 55 πυροσβέστες με 16 οχήματα με 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 ελικόπτερα, έτσι ώστε να κατασβέσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί περισσότερο.

Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης αποσόβησε τα χειρότερα, κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά έκαψε περίπου 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Λίγο νωρίτερα ξέσπασε νέο μέτωπο φωτιάς και στη Κερατέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. Για την ώρα, στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6), αφού μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνης στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 56 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα.

Ήχησε το 112 στην περιοχή

Λόγω της επικινδυνότητας, ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας: Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Μεγάλο μέτωπο στην Μεγαλόπολη – Ήχησε το 112

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην φωτιά που ξέσπασε στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας συνδράμουν για την ώρα 30 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ