Eκκρεμεί η ανακοίνωση των των υποψηφίων στις .

Συγκεκριμένα, ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού του υποψηφίου και το επιστημονικό πεδίο που ενδιαφέρεται να δηλώσει, υπολογίζονται και τα του με βάση τους γραπτούς βαθμούς στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και στα ειδικά μαθήματα αν απαιτούνται.

Αν ο υποψήφιος επιλέξει να εξεταστεί και σε πέμπτο μάθημα προκειμένου να δηλώσει σχολές από δύο Επιστημονικά Πεδία, τότε για κάθε Επιστημονικό Πεδίο λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βαθμοί στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα που απαιτούνται για αυτό και οι αντίστοιχοι συντελεστές βαρύτητας.

Πότε η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2024

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και, μετά τη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2024. Αναλυτικά, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση   και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, μεταξύ 5 και 8 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα ενώ, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, θα ακολουθήσει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Τέλος, την Παρασκευή 26 Ιουλίου προγραμματίζεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

Υπολογισμός μέσου όρου βαθμολογίας σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου

Το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν τον μέσο όρο της βαθμολογίας, χρησιμοποιώντας τις βαθμολογίες του Α’ και του Β’ τετραμήνου, αλλά και τις βαθμολογίες των γραπτών εξετάσεων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική πλατφόρμα, κάνοντας κλικ εδώ για την Α’ Λυκείου, κάνοντας κλικ εδώ για τη Β’ Λυκείου και κάνοντας κλικ εδώ για τη Γ’ Λυκείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ