Τέλος στα σενάρια για επιπλέον σε έδινε λίγους μόλις μήνες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται όμως ότι τελικά, δεν αργούν νέες ανακοινώσεις που θα φέρουν επιπλέον χρήματα, εκτάκτως, σε αρκετούς.

Aναλυτικά, σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα επιβληθεί έκτακτη προσωρινή συνεισφοράς αλληλεγγύης στις εταιρίες διύλισης για το έτος 2022, και θα θεσπιστεί έκτακτη Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης στα διυλιστήρια με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη τους για το φορολογικό έτος του 2023.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε λίγο μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνουν έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους. Το επίδομα αυτό θα δοθεί στο τέλος του 2024, και ειδικότερα πριν τα Χριστούγεννα, σε όσους δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, είπε ότι τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις εταιρίες διύλισης υπολογίζονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ και σχολίασε σχετικά:

«Η ακρίβεια πονάει, υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, αλλά βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών. Το μέρισμα της ανάπτυξης μοιράζεται σε όλη την κοινωνία».

Νέο επίδομα συνταξιούχων: Πόσα χρήματα θα πάρουν

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που δόθηκε επίδομα προσωπικής διαφοράς ήταν πέρσι τα Χριστούγεννα.

Τότε, οι κλίμακες των δικαιούχων συνταξιούχων που πληρώθηκαν ήταν οι εξής:

200 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από κάθε πηγή (συντάξεις γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023) άθροισμα αποδοχών έως 700 ευρώ
150 ευρώ για συνταξιούχους συνολικού καθαρού (προ φόρου) μηνιαίο ποσού από 700,01 ευρώ έως και 1.100 ευρώ
100 ευρώ σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά από 1.100,01 ευρώ έως και 1.600 ευρώ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ