– Μία ακόμα επιπλέον μεγάλη δυσκολία είχαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές που έδιναν τις προηγούμενες ημέρες , καθώς οι σχολικές αίθουσες, που στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν κλιματιστικό, ήταν «καμίνια» λόγω του .

Την αφόρητη αυτή κατάσταση την οποία βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν όσοι μαθητές δίνουν ακόμα εξετάσεις, περιέγραψαν στο Action 24 γονείς από το 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων. Δείχνουν μάλιστα στην κάμερα τους ανεμιστήρες που έφεραν στο σχολείο, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά τους να γράψουν εξετάσεις σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες.

«Οι αίθουσες έβραζαν κυριολεκτικά. Κανένας αρμόδιος δεν φροντίζει για να έχουμε αυτά που πρέπει να έχουν τα μας. Αναγκαστήκαμε να φέρουμε ανεμιστήρες από το σπίτι, ήταν μια λύση ανάγκης», τόνισε η Αλέκα Σμυρλή, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων.



«Εμείς από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ζητήσαμε τουλάχιστον ανεμιστήρες, τουλάχιστον για τα εξεταστικά κέντρα. Και ο Δήμος μας ανακοίνωσε ότι δεν είχε χρήματα ούτε γι’ αυτό», σημείωσε η κ. Σμυρλή.

«Έσταζε ο ιδρώτας πάνω στα γραπτά των μαθητών. Ένας μαθητής έλεγε ότι φοβόμασταν μήπως λεκιαστεί και η κόλλα και δεν μπορούμε να γράψουμε. Ήταν τραγική η κατάσταση», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Το «μπαλάκι» των ευθυνών

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία λόγω καύσωνα, η κ. Σμυρλή υπογράμμισε: «Το υπουργείο είπε ‘εφαρμόστε τα μέτρα χωρίς να έχετε υποδομές’. Αυτό είπε ουσιαστικά. Πέταξαν το μπαλάκι στους διευθυντές. Οι διευθυντές ζήτησαν από τους δήμους. Ο δήμος πέταξε το μπαλάκι στο υπουργείο. Και η Περιφέρεια μας είπε ότι αρμόδιοι είναι οι δήμοι».

«Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη χθες», τόνισε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων.

«Το ίδιο πρόβλημα και τον Σεπτέμβριο»

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του σχολείου μας είπαν ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε πρόβλημα. Το σχολείο έχει 320 παιδιά και δεν έχει κλιματισμό. Φέραμε όσους ανεμιστήρες μπορούσαμε, αλλά αυτό δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα», είπε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ