– Αρναούτογλου: Έρχεται από τις 11 Ιουνίου – Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Δύσκολες προμηνύονται οι επόμενες ημέρες από πλευράς θερμοκρασιών, καθώς «εφιαλτική» είναι η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, ότι έρχεται καύσωνας μέσα στον Ιούνιο, μετά από ένα μικρό διάλειμμα των υψηλών θερμοκρασιών που ήδη επικρατούν στη χώρα.

Ο έμπειρος προγνώστης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο FB κάνει λόγο για νέο κύμα έντονης ζέστης μετά από τις 11 Ιουνίου, με τις θερμοκρασίες να «εκτοξεύονται» πάνω από τους 40 – 41 βαθμούς και κάπου να φτάνουν ακόμα και τους 42 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του με βάση τα διαγράμματα θερμοκρασιών, όπου αναγράφονται οι μέσες τιμές, σε δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, υπολογίζεται 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη, ενώ καλύτερη θα είναι η εικόνα στα ορεινά, σε παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά, όπου ο υδράργυρος θα 3 με 6 βαθμούς χαμυλότερα.

Η ανάρτηση Σάκη Αρναούτογλου

«Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ