– Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται κολασμένο με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ο καιρός έχει ζεστάνει σχεδόν ανυπόφορα και ο υδράργυρος σήμερα ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Κρήτης.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνει λόγο για θερμοκρασίες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, καθώς αναφέρει πως ο καύσωνας θα φέρει… 50άρια.

«Να μην σε νοιάζει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εύστοχος τίτλος σχετικά με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί σήμερα στη χώρα μας. Ψάχνοντας λοιπόν σήμερα κι εγώ για ρεκόρ, έπεσα πάνω σε αυτόν τον χάρτη όπου για ποια 40αρια και 42αρια μιλάμε? Δεν προσέξατε καλά μάλλον, γιατί υπάρχει και το 43.2°! Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε. Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!» γράφει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ