: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα μάθουμε τα αποτελέσματα των φετινών , σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπα.

Ο κ. Μπαλέρμπας απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι γύρω στις 21:00 της Κυριακής αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση του ΥΠΕΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα και ότι στις 23:00 της Κυριακής αναμένεται να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

«Πολλά μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν έχουν δηλώσει αλλαγή διεύθυνσης ή ότι είναι για πολλά χρόνια στο εξωτερικό», ανέφερε, εξηγώντας ότι πέραν της απροθυμίας όσων πολιτών κληρώνονται για μέλη των εφορευτικών επιτροπών, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους παρατηρούνται πάντοτε μεγάλα κενά στις συνθέσεις τους σε πολλά εκλογικά τμήματα, ενώ εξήγησε ότι «όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα έχουν και τώρα μια συμβολική ανταμοιβή, ύψους 40 ευρώ».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ