Τρία νέα δεδομένα για τα τιμολόγια από 1η Ιουνίου

Σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης έχει ενταχθεί ήδη το 53% των παροχών, σύμφωνα με στοιχεία της , ενώ ζήτημα χρόνου είναι να τεθεί σε εφαρμογή

Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα δεδομένα που αλλάζουν στις χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και επηρεάζουν την τσέπη των καταναλωτών.

1. Μετακινείται η ζώνη χαμηλής χρέωσης για τις νυχτερινές ώρες και πλέον θα ισχύει σε μεσημβρινές ώρες.

Πρόκειται για μια αλλαγή που αποδίδεται στην άφθονη παραγωγή από ΑΠΕ, σε μια προσπάθεια να μην μένουν ανεκμετάλλευτες χιλιάδες μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα ανακοινωθούν, όπως προβλέπεται, οι τιμές των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να συγκρίνουν και να επιλέξουν τον πάροχο της επιλογής τους.

Ωστόσο, ελαφρά αυξημένες αναμένεται να είναι οι τιμές τον Ιούνιο, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, ενώ ένας σημαντικός παράγοντας είναι και το κόστος εξισορρόπησης λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών αναταραχών σε διεθνές επίπεδο.

3. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, δηλαδή από τότε ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε την καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση, ήδη το 53% των παροχών όλων των πελατών του πανελλαδικά, έχει ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης.

Το σύνολο αυτών των παροχών ισοδυναμεί με το 73% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ελλάδα σε kWh.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου το σύνολο των παροχών με μηναία καταμέτρηση θα ανέλθει στο 65%, αντιστοιχώντας στο 85% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται, ενώ έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των παροχών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ