Μητσοτάκης για μέσα στο 2024: «Δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια»

«Όχι» στην εντός του 2024 είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο ACTION24. «Δεν βλέπω να υπάρχουν περιθώρια», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί αυτήν την ώρα (29/05) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική συχνότητα του ACTION24. Αρχικά, μίλησε για το πρόβλημα της ακρίβειας, σημειώνοντας πως «είναι το σημαντικότερο προβλημα που άρχισε μετά την πανδημία και δεν έχουμε καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως» και απορρίπτοντας τη λογική της αντιπολίτευσης ότι «λεφτά υπάρχουν».

«Υπάρχει ένας πληθωρισμός τροφίμων τους τελευταίους μήνες, που είναι υψηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για την ακρίβεια, να θυμίσω τις παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος που έχουν ελεγχθεί και επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς, στα σούπερ μάρκετ. Μερικώς τα μέτρα αυτά απέδωσαν και πρέπει να κάνουμε κι άλλα.

Η ακρίβεια θα αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη στήριξη του εισοδήματος. Οι ονομαστικοί μισθοί αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, ενώ, έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η αντιπολίτευση, όταν τα βάζουμε με τις πολυεθνικές, στηρίζει τα ολιγοπώλεια και όχι την κυβέρνηση. Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα», επεσήμανε ακόμη.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ