Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μια πρωτοφανούς προσπάθειας της Αστυνομίας και των Εισαγγελικών αρχών να παρέμβουν στο τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, με έγγραφο που έστειλε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, παραθέτοντας μια σειρά από Νόμους και Υπουργικές Αποφάσεις, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τις και «εφιστά την προσοχή προς την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», απειλώντας μάλιστα, ακόμα και με ποινικές κυρώσεις (!),όσους δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις αναφέροντας ότι «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών». Μια μέρα μετά οι Διευθυντές σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κλήθηκαν σε συνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας(!)

Η εργαλειοποίηση των αστυνομικών και των δικαστικών μηχανισμών από την Κυβέρνηση έρχεται σαν συνέχεια του αυταρχισμού που τόσα χρόνια έχει επιδείξει, ως μέθοδο επιβολής των πολιτικών της επιλογών και αποφάσεων. Έρχεται επίσης να αποκρύψει ότι η λεγόμενη «σχολική βία», ναι μεν είναι υπαρκτή, αλλά, δεν δημιουργείται και δεν εξαντλείται, στο σχολικό περιβάλλον, ούτε λαμβάνει χώρα μόνο κατά της διάρκεια της εφημερίας των εκπαιδευτικών, αλλά είναι ένα γενικότερο κοινωνικό φαινόμενο το οποίο είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει, αλλά και της άρνησης της να στελεχώσει τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό ( ψυχολόγοι , κοινωνικοί λειτουργοί κτλ) . Είναι απόρροια επίσης της άρνησης, τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να κάνουν τα σχολεία πιο ανθρώπινα, με καλύτερα κτίρια και λιγότερους μαθητές στην τάξη.

Ως ΕΛΜΕ Κέρκυρας θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Η μετακύλιση, εκ μέρους την Κυβέρνησης, των ευθυνών της στους εκπαιδευτικούς, και μάλιστα υπό την απειλή της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Καμία δουλεία δεν έχουν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές να παρεμβαίνουν στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, να δίνουν συμβουλές και να κάνουν υποδείξεις, για τον τρόπο με τον οποίο οι Εκπαιδευτικοί ασκούν τα καθήκοντα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025