Επίδομα καυσίμων: Τι γίνεται με το Fuel Pass – Ποιοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές και ποιά λύση εξετάζεται.
Πιο αναλυτικά, προβλήματα με το Fuel Pass έχουν αρκετοί πολίτες που δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν λόγω NFC στα κινητά τους τηλέφωνα.
Αρκετά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με το Fuel Pass και τη χρήση των smartphones καθώς χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τα κατάλληλα κινητά τηλέφωνα που να υποστηρίζουν τη λειτουργία NFC.
Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τόνισε πως οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου προσθέτοντας ότι αναζητείται και εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.
Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά στα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν καθώς η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Η επιδότηση καυσίμων, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.
Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών. Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας , εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.