Τραγικά είναι τα όσα ακούγονται για τις συνθήκες στην Μαριούπολη, που πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Κάτοικοι της Αριστερής Οχθης έχουν αρχίσει να εκτοπίζονται μαζικά στην . Συνολικά, περί τους 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έπεσαν θύματα παράνομου εκτοπισμού», ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη απευθυνόμενος στο ιταλικό Κοινοβούλιο ότι «τίποτε δεν έχει μείνει» στην Μαριούπολη έπειτα από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι κάτοικοι που έχουν παγιδευθεί στην πόλη παραμένουν στα υπόγεια χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση Ομάδα του Reuters που έφθασε την Κυριακή στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της πόλης περιέγραψαν μία ρημαγμένη πόλη με καμένα κτίρια κατοικιών και πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες να κείτονται στους δρόμους.

Την ίδια ώρα τα παιδιά, τα αθώα θύματα του πολέμου, πεθαίνουν από αφυδάτωση ενώ όσοι έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τις βόμβες του Πούτιν, αναγκάζονται να πιούν νερό από καλοριφέρ και τρώνε σκυλιά για να κρατηθούν στη ζωή.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ