Να σταματήσει η Ρωσία τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων προτού ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, ζήτησε ο πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε σε αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσει τη ρωσική αεροπορία, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν ένα προληπτικό μέτρο και δεν θα οδηγούσε τη συμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία.

«Οι εταίροι μας, εάν δεν είναι έτοιμοι να πάρουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, επειδή η Ρωσία δεν θέλει μία τέτοια εξέλιξη, θα πρέπει να επεξεργαστούν κοινές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι.

Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ότι τα σύνορά μας προστατεύονται, έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με όλους τους γείτονές μας και είμαστε απόλυτα ασφαλείς από όλες τις πλευρές».

Αξύριστος και φορώντας ένα απλό χακί μπλουζάκι, παντελόνι και μπότες ο Ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κυβερνητικό συγκρότημα, που φυλάσσεται έντονα από τον στρατό.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ