: Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στη πορεία της πανδημίας, ενώ εκτίμησε και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Σύγχυση με τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού

Σχολιάζοντας το ότι στη Δανία πέταξαν τις μάσκες, και κάνοντας μια πρόβλεψη για το πότε θα μπορεί αυτό να γίνει και στην Ελλάδα, η κ. Παγώνη είπε ότι «Η Δανία έχει 90% . Οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87%. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες.

Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο 69%. Δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε, δεν συγκρίνονται τα κράτη μεταξύ τους, γιατί έχουν άλλες παραμέτρους. Έχουμε 300.000 άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, και περίπου άλλους τόσους που πρέπει να κάνουν την 3η δόση. Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες ούτε το , αλλά θα περάσουμε ένα ωραίο Πάσχα που δεν θα συγκρίνεται με τα προηγούμενα».

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η κ. Εβελίνα Χαλαμπαλάκη, η οποία περιέγραψε το πρόβλημα που έχουν στην έκδοση και εμβολιασμού όσοι νοσούν για δεύτερη φορά.

«Αρχικά το θέμα ήρθε εις γνώσην μου από ανθρώπους νοσήσαντες για δεύτερη φορά που με πλησίασαν για να τους ενημερώσω για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για δεύτερη φορά. Είχα και εγώ νοσήσει για δεύτερη φορά. Μιλούσα με τον ΕΟΔΥ και προσπαθούσα να μπω στο σύστημα για να εκδώσω τα πιστοποιητικά μου, και δεν με άφηνε το σύστημα. Θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν και την 3η δόση και το σύστημα δεν τους αφήνει. Εγώ είμαι τυχερή – όπως μου είπε ο ΕΟΔΥ – και μπόρεσα να εκδώσω για δεύτερη φορά πιστοποιητικό νόσησης», είπε η κ. Χαλαμπαλάκη.

«Η ιστορία αυτή έχει φτάσει στο υπουργείο, στους αρμόδιους. Θα πρέπει η ομάδα του υπουργείου που ασχολείται με τους εμβολιασμούς να το λύσει άμεσα. Δεν είναι ένας και δύο άνθρωποι. Το θέμα απασχολεί πολύ κόσμο. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει νοσήσει για δεύτερη φορά. Αρκετοί είναι και αυτοί που δεν ήθελαν να δηλώσουν ότι νοσούν», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.

Αναφερόμενη στα όσα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα στο μέτωπο της πανδημίας, η κ. Παγώνη είπε ότι «Τον κορωνοϊό τον σπουδάσαμε εδώ και δύο χρόνια. Βλέπουμε πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουν βγει τα φάρμακα, έχουν προχωρήσει τα πρωτόκολλα, βγήκαν και τα καινούργια εμβόλια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις χώρες που δεν έχουν καθόλου. Δεν έχουν παρενέργειες, είναι δύο δόσεις, και η θερμοκρασία συντήρησής τους είναι πολύ απλή, από 2 έως 4 βαθμούς».

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί αν θα κάνουμε μια φορά το χρόνο τους εμβολιασμούς, καλό θα είναι να βγει ένα εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς μια φορά το χρόνο, να ηρεμήσουμε όλοι», πρόσθεσε η ίδια.

Τέλος, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου αναφέροντας: «Η 3η δόση γίνεται επειδή εξασφαλίζει με τα αντισώματα που παρέχει στον οργανισμό προστασία, και για την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, και πιστεύω ότι θα καλύπτει ό,τι έχουμε με κορωνοϊό. Για την 4η δόση ας μην προτρέχουμε, θα εισηγηθεί η επιτροπή εμβολίων. Στην 3η δόση είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Με την 3η δόση ενισχύεται ο οργανισμός πολύ, για αυτό επιμένουμε για τον εμβολιασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025