: Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και στο 2ο του νησιού άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (25/11) το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Πολλά είναι τα προβλήμα που έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με το pelop, καταγράφονται εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες και δρόμους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με θερμοκήπια, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε λίμνες, καθώς η επικάλυψη μεγάλων επιφανειών με ναύλον, δεν επιτρέπει την απορρόφηση του νερού. Αυτό όπως αναφέρει ο τοπικός ιστότοπος, έχει ως αποτέλεσμα τα νερά να συγκεντρώνονται σε γεφύρια, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται εδώ και 50 χρόνια, να υπερχειλίζουν και να πλημμυρίζουν και δρόμοι, παρά το γεγονός οτι ο Δήμος είχε προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις και τους καθαρισμούς.

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και στο 2ο Γυμνάσιο του νησιού άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (25/11) το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Από τη μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν τα σκέπαστρα του σχολείου, ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

φωτογραφία: IMERA ZANTE

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ