Από τη μεριά της η Τοπική Διοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) κινείται στην ίδια γραμμή, της διαιώνισης δηλαδή του προβλήματος, μια και πεισματικά αρνείται να απαιτήσει από το Κράτος τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναφέρει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.
H ανακοίνωση
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις αγωνιζόμενες εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι σχολικές καθαρίστριες δεν πληρώθηκαν για το μήνα Σεπτέμβριο υπερωρίες και για τον Οκτώβριο ο μισθός τους είναι για 3ωρη απασχόληση.
Από τη μεριά της η Τοπική Διοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) κινείται στην ίδια γραμμή, της διαιώνισης δηλαδή του προβλήματος, μια και πεισματικά αρνείται να απαιτήσει από το Κράτος τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Έτσι, με βολικό για αυτούς τρόπο, Κράτος και Τοπική Διοίκηση πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο, κρύβοντας ότι και οι δύο συμφωνούν απόλυτα στην επιδίωξη οι καθαρίστριες να είναι ελαστικά εργαζόμενες.
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες αλλά και οι οικογένειές τους βρίσκονται αθωράκιστοι μπροστά στην πανδημία, με ευθύνη αφενός του Κράτους που αρνείται να μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες αφετέρου του Δήμου και της Περιφέρειας που αρνούνται να ασκήσουν την παραμικρή πίεση στο Κράτος προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί:
1. Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στη Σχολική Καθαριότητα Ζακύνθου
2. Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μισθοδοσία από το Κράτος
3. Επιπλέον διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων