Μεταξύ των δέκα ομάδων είναι και η FlowOn από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία κέρδισε και τον διαγωνισμό για το καλύτερο Promo Video, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 17 Απριλίου.

Τις δέκα ομάδες που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» ανακοίνωσε, σήμερα το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. «Ένα σύντομο, απαιτητικό αλλά ευχάριστο ταξίδι ξεκινάει γι’ αυτές τις ομάδες ώστε να είναι έτοιμες για τον μεγάλο τελικό!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΝ/JAG και συγχαίρει τις ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του προγράμματος.

Από τις συνολικά 57 ομάδες που έστειλαν επιχειρηματικό πλάνο, στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2021, περνάνε οι εξής δέκα: Art-tech- Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, BRIDGING Γεφυρώνοντας τις γενιές- 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, CONTROL-E- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, FlowOn- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Fluffy shelter- 1ο Γυμνάσιο Ερέτριας, inFORmYOUTH.GR- Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Lifeprint- Pierce – The American College of Greece, Matchpoint- Κολλέγιο Ανατόλια, Passboard- Εκπαιδευτήρια Καντά, StandbyMe- ΓΕΛ Επισκοπής.

Μεταξύ των δέκα ομάδων είναι και η FlowOn από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία κέρδισε και τον διαγωνισμό για το καλύτερο Promo Video, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 17 Απριλίου. Η FlowOn δημιούργησε μια «έξυπνη βρύση» εξωτερικού χώρου που κλείνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τα 10 Promo Video των μαθητικών «Start Up» 2021 που ξεχώρισαν συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφου του κοινού και την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του JA Greece ήταν -εκτός της FlowOn- η Pet – Link από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού που δημιούργησε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους σκύλους να επιλέξουν εκείνοι τον άνθρωπο που θα τους υιοθετήσει, η Viband από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης με το Smartwatch, που προειδοποιεί με δόνηση τα άτομα με προβλήματα ακοής όταν υπάρχει κίνδυνος, η Gr8 Tomorrow- Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, που έφτιαξε μια πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές για μαθητές, η WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη που ανέπτυξε μια μέθοδο οικολογικής διαχείρισης των αποβλήτων της επιτραπέζιας ελιάς.

Την 6η θέση κατέλαβε η Social Aid από το Γυμνάσιο Μούδρου Λήμνου, με μια συσκευή που «διαβάζει» ηχητικά τις ετικέτες των προϊόντων για τα άτομα με προβλήματα όρασης, την 7η η REUZ – E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου, με την ανακύκλωση μαγειρικών σκευών μετατρέποντάς τα σε διακοσμητικά αντικείμενα, την 8η η Ellada Useful Items from Greece του ΕΠΑΛ Νικήτης με τα βιοδιασπώμενα σουβενίρ με πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα, την 9η η QR Blinders από το 1o ΓΕΛ Ιλίου, με μια εφαρμογή που διαβάζει QRcodes και στέλνει ηχητικές πληροφορίες στα άτομα με προβλήματα όρασης και τη 10η η Art-Tech από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων που μετατρέπει τις απλές φωτογραφίες σε έργα τέχνης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025