Τηλεκπαίδευση: «Μια δικαιολογία την ημέρα. Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στο σύστημα, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κέραμεως», αναφέρει ο ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κέραμεως, της γενικής γραμματέως του υπουργείου Σίσυς Γκίκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της διευθύντριας επικοινωνίας & μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας Έλενας Πρασσάκη.
Σήμερα δεν ευθύνεται το Webex της Cisco και το πρόβλημα δεν είναι πανευρωπαϊκό… Σήμερα ενοχοποιείται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο -ωστόσο- δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. «Μια δικαιολογία την ημέρα» λοιπόν για να διασωθεί το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως η υπομονή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους έχει ήδη εξαντληθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επίκαιρη ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, ήδη από τον Μάρτιο, έχει ζητήσει να κατατεθεί η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco στη Βουλή. Το ίδιο αίτημα έχει διατυπωθεί και από άλλα κόμματα, όπως και από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Ήδη αρκετά δημοσιεύματα στον έντυπο και ψηφιακό τύπο αναρωτιούνται για τους λόγους που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αρνείται να καταθέσει τα έγγραφα ή να τα αναρτήσει στη Δι@υγεια, όπως επίσης αρνείται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των εθνικών ψηφιακών υποδομών και των δημόσιων συστημάτων τηλεκπαίδευσης. Όχι αύριο, αλλά εχθές. Ζητά επίσης την απομάκρυνση της Cisco και τη διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που το έχουν ανάγκη.
Η απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας, έπειτα και από την πολιτική ήττα που δέχτηκε στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι επιβεβλημένη. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη νέα γενιά.