Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις 7 Ιουλίου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την παρουσία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ημερίδα με θέμα «Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρό παρών, δυναμικό μέλλον», που πραγματοποιείται στη Γεωπονική Σχολή.
Χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού σε κάθε εκλογή, το εκλογικό σώμα έχει διαφορετική συμπεριφορά και τα διακυβεύματα είναι διαφορετικά. Οι πολίτες θα συνεκτιμήσουν τα πάντα και θα ψηφίσουν. Η Δημοκρατία συνεχίζει να είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».
Όσον αφορά την παρουσία του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και τη μεγάλη απορρόφηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τόσο του ΤΕΙ Λάρισας όσο και των πανεπιστημιακών σχολών της Λαμίας, δήλωσε ότι «είμαστε αρκετούς μήνες μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πρυτανεία, τα πράγματα πάνε εντυπωσιακά καλά για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα ως προς την έκταση και την ουσία του» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων με καινούργια τμήματα, συνέργειες με τα ΤΕΙ, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και διετή προγράμματα σπουδών. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει λύσει πολλά προβλήματα. Όταν είναι εκτεταμένη μια μεταρρύθμιση κανείς δεν γνωρίζει από πριν, και πολλά λύνονται στην πράξη, ενώ πολλά άλλα μένουν για νομοθετικές ρυθμίσεις».
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου αν από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα 17 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η θέση που διατύπωσε ήταν ότι ενημερώθηκε από την Πρυτανεία πως έχουν γίνει τα νέα προγράμματα σπουδών ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης και τόνισε: «Έχουμε τις πιστώσεις όχι μόνο για του παλιούς καθηγητές, αλλά και για 407 νέους που θα αναλάβουν τα μαθήματα. Ακαδημαϊκά είμαστε έτοιμοι, όπως και στις υποδομές. Υπάρχουν ορισμένα τμήματα που με απόφαση της Συγκλήτου δεν θα αρχίσει η λειτουργία τους άμεσα αλλά το μηχανογραφικό έχει ανακοινωθεί. Υπάρχουν τμήματα εντελώς καινούργια που δεν θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο ή άλλα που είναι η συνέχεια παλιών τμημάτων. Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών παραμένει η ίδια αλλά γίνεται πανεπιστημιακά. Τα παιδιά είναι σε θέση να ξέρουν, αλλά ενδεχομένως όχι τον ακριβή αριθμό των μαθημάτων και πότε δίνονται. Αυτό θα το ξέρουμε όταν βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών».
O πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που συντελείται από τις συγχωνεύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπενθύμισε ότι «προβλήματα που υπήρξαν μετά το εγχείρημα της συνένωσης αρχίζουν και εκλείπουν. Οι συνάδελφοι των πρώην ΤΕΙ βρίσκονται σε θέσεις που τους βοηθούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα οικονομικά των τριών ιδρυμάτων ενοποιούνται και αρχίζει η ορθολογική διαχείριση. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε περίπου 2.800 νέους φοιτητές στα 17 νέα τμήματα που θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο. Πλέον, είμαστε ένα πανεπιστήμιο που έχει να προσφέρει τα πάντα από γνωστικά αντικείμενα, με 35 τμήματα, 15 ερευνητικά ινστιτούτα και μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».
Κατά την άφιξη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, που διαμαρτύρονταν με πανό και συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.