ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2018: Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Σπύρος Μιχαλούλης, δίνει βασικές οδηγίες για την λογική και τα μυστικά της συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους μαθητές της Γ’Λυκείου, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες.
“Ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα; Πλέον, επειδή τα παιδιά βλέπουν το βαθμό τους πριν συμπληρώσουν μηχανογραφικό, πάνε και δηλώνουν εκεί όπου ‘περνάνε’ και όχι αυτό που θέλουν. Λένε δηλαδή…έχω 15.000 μόρια μετά τις Πανελλήνιες. Η μαμά λέει: πού περνάμε με βάση τα περσινά μόρια; Και αρχίζει και συπληρώνει (ο μαθητής) χωρίς να βλέπει, με βάση το που βρίσκεται σε επίπεδο μορίων, ενώ η σωστή προσέγγιση είναι να πάμε να συμπληρώσουμε μηχανογραφικό με βάση τις προτιμήσεις μας. Γιατί δεν ξέρουμε πως θα πάνε οι βάσεις…μπορεί οι βάσεις να πέσουν και 2.000 μόρια!” λέει ο Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο κύριος Μιχαλούλης σημειώνει ότι “όλοι οι μαθητές της Γ’Λυκείου εδώ και πολλά χρόνια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δύο μηχανογραφικά. Το ένα αφορά ελληνικά πανεπιστήμια και το δεύτερο τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, τα οποία δεν ζητούν δίδακτρα. Το βασικό ποιό είναι; Η Κύπρος έχει χαμηλότερες βάσεις , ενώ το ένα μηχανογραφικό δεν επηρεάζει το άλλο. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να περάσει στην Αθήνα και στην Κύπρο, ή στην Πάτρα και στην Κύπρο, και να επιλέξει σε ποιό από τα δύο πανεπιστήμια θα πάει. Πρακτικά, ανοίγουμε για σπουδές μία ‘ξένη’ χώρα με ελληνική γλώσσα και αποκτούμε διπλά επαγγελματικά δικαιώματα”.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σπύρου Μιχαλούλη στο Ραδιόφωνο 24/7.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2018
Μηχανογραφικό 2018: Τα θολά σημεία
Βάσεις 2018: Σημαντική πτώση – Νέες εκτιμήσεις
Πανελλήνιες 2018: 38χρονη έβγαλε 19.150 μόρια και θα κάνει πράξη το όνειρό της